YENİ YIL..

YENİ YIL..

KIRMIZI GAZETE YAYIN KURULU

2024 yılı, tıpkı 2023’ün sona erdiği gibi başlıyor: dinmeyen acılar, ekonomik kriz, düşen yaşam standartları, her taraftan yükselen savaşlar ve dehşet tablosu.

Bunlar, kapitalist sistemin, uygarlığın, kültürün ve hatta belki de yeryüzündeki yaşamın gelecekteki varlığını tehdit eden ölümcül bir gerileme dönemine girdiğinin en açık belirtileri.

Bu ay, Leon Troçki ile birlikte modern zamanların en büyük devrimcisi olan Vladimir İlyiç Lenin’in ölümünün yüzüncü yıldönümü. Lenin, kapitalist sistemin sürecek olmasının insan uygarlığına yönelik en büyük tehdit olduğunu söylüyordu. Lenin, Kapitalizmin sonu olmayan bir dehşet çemberi olduğu düşüncesindeydi. Onun haksız olduğunu söyleyebilir miyiz?

Kapitalistlerin ve Kapitalizmin siyasi temsilcilerinin mevcut  uygarlık krizine karşı hiçbir çözümleri yok. Eylemleriyle, kötü bir durumu sürekli olarak bin kat daha kötü hale getiriyorlar. Uçuruma doğru tökezleyen kör bir adam gibi bir felaketten diğerine savruluyorlar. Ve tüm dünyayı da kendileriyle birlikte aşağı sürüklüyorlar.

Sistem ölümcül derecede hasta ve hiçbir reformist düzeltme onu kurtaramaz. Kökten ve devrimci eksende bir dönüşüm mümkün olan tek çözüm olarak görünüyor.

Bugün Lenin ve Troçki’nin, sosyalist devrimin ve Komünizmin bayrağı, altında daha adil ve eşit bir dünya yolunda toplanmak için harika bir gün…

Tüm yoldaşlarımıza mutluluk, sağlık ve özgürlük yolunda ilerlediğimiz yeni bir yıl diliyoruz…

Yazar Hakkında