Çerkezköy Polimer’de olanlar..

Çerkezköy Polimer’de olanlar..

Polimer Fabrikası’ndan bir İşçi

Polimer, 3000 işçinin çalıştığı halat üreten Danimarka sermayeli bir fabrika. Fabrikada Petrol-İş İstanbul Şubesi örgütlü. Fabrikadaki çok ağır çalışma koşullarına ve kazalara rağmen sendika şubesinin işçilerin arkasında durmaması biz işçilerin durumunu daha da geriletiyor.

Çalışma şartlarının gittikçe kötüye gitmesi, birçok işçiye mobbing uygulanması, ara zamlar geldiğinde istediğimiz zammı işverenin reddetmesi bizdeki öfkeyi arttırdı. Sendika yönetimine yaptığımız baskı sonucunda patron önce 700 TL’lik bir çeki kabul etti. Ancak daha sonra zor şartlar altındayız, işlerin düşmesi, ekonomik kriz gibi bahaneleri öne sürerek sendikanın da desteği ile bu konuyu kapattı.

Bu da yetmez gibi işten çıkarmalar başladı. Yaklaşık 300 sözleşmeli işçi çıkarılacak, daha sonra gönüllü çıkışlar öncelikli olmak üzere toplamda 700 işçi arkadaşımızın işten çıkarılacağı söyleniyor. Şu an iş yerinde dedikodu olayları hakim, sendika ve temsilciler bizi yüzüstü bıraktılar. Kimse net bir bilgi veremiyor. Bundan dolayı neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmiyoruz. Hatta birçok arkadaş psikolojisi bozulduğu için çıkmak istiyor.

Belirsizliğe rağmen içeride işten atılmalara karşı birleşmeye çalışıyoruz. Ancak işçi arkadaşlarımız bıkmış, artık orada çalışmak istemiyorlar. Fabrikanın genel müdürü Zeki ve Sendika Şube Yöneticisi Ahmet Baranlı anlaştıkları için işçiler yüz üstü kalıyor. 

Bu yıl sonu toplu sözleşme başlayacak. Bu toplu sözleşmeye örgütsüz girersek başarılı olamayız. O yüzden hızla örgütlenmemiz ve birlik olmamız gerekiyor.

Yazar Hakkında