Ancak İşçi Emekçi Hükümeti Çözer! 1 Mayıs’a işçi sınıfı ile Birlikte!

Ancak İşçi Emekçi Hükümeti Çözer! 1 Mayıs’a işçi sınıfı ile Birlikte!

Depremde sarsılan yerkabuğu, sayısını iktidarın dahi tam bilmediği kadar insanımızı aldı elimizden. Yutkunarak, gözü yaşlı evlerinde haberleri seyreden milyonlardık. Sessiz- sedasız, reklamsız, bir otobüse tıkış tıkış binerek 70 saatte deprem alanına koşan madenciler, işçiler, emekçi kitleler seferber oldu insanlarımızı kurtarmaya. Vakur, sessiz yüzleri ve enkazlara kurdukları domuz damları ile, her düzeyde müteahhitleşerek zenginleşen, çürüyen iktidarların, belediyelerin, bakanlıkların, kamu görevlilerinin yarattığı enkazdan insanlarımızı çekip aldılar. 

Kapitalizmin enkazından da tek çıkış yolu bu. Bunca üst üste yığılmış pisliğin altından insanlığı ancak işçi sınıfı çıkarabilir.

Bu pisliğin, enkazın temizlenmesi için sadece seçimin çare olacağını söyleyenler yalan söylüyor. Bu çürümüş, yama tutmayan sistemin bir seçimle düzelme şansı yok.  Havayı, suyu, denizi, ormanı yok ettiler, enkaz altında insanların soğuktan ölümünde önce kendi koltuklarını, çıkarlarını düşündüler. 

Ülkenin emekçileri kronikleşen işsizlikle, hayat pahalılığı ile ertesi gününden şüphe eder hale geldi. Temel gıda maddeleri parmak hesabıyla alınıyor.  Ürünlerin fiyatının makul olup olmadığı mefhumunu kaybettik. İktidarın çok zam yaptık dediği maaşlar şimdiden pula döndü. Ayın ortasını getiren emekçi aile sayısı yok denecek kadar az.

Bir yandan da sırça köşklerde yaşayanlar bize şükretmemizi-sabretmemizi söylüyor.

Bu sahtekarların rüyalarının kâbusu biziz. 

Çünkü dost da düşman da biliyor, ancak işçi sınıfı bu pisliği temizleyebilir. 

Kırmızı Gazete, işçi sınıfının birlik ve mücadelesini büyütmek için sokaklarda, grevlerde, direnişlerde işçilerle, emekçilerle, haksızlığa uğrayan tüm kesimlerle birlikte mücadele ediyor. Onların sesi olmaya devam ediyor ve edecek. İşçi sınıfının çıkarlarından başka hiçbir çıkarımız olmadan, tüm işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri mücadele bayrağını yükselten işçilerin yanında 1 Mayıs’a davet ediyoruz.

İşçileri, dostlarımızı 1 Mayıs’ı Direnişçi işçilerin yanında İşçi İttifakı kortejinde kutlamaya çağırıyoruz.

Yaşasın 1 Mayıs!

Yaşasın İşçi Sınıfının Uluslararası Birliği!

Zafere Kadar Sürekli Devrim!

Yazar Hakkında